Ukončili bezbariérové vstupy Domova dôchodcov na Veselej ulici

29.01.2008 Prešov

Prešov 29. januára (TASR) - Dovedna 395 tisíc korún si vyžiadali bezbariérové úpravy vstupnej haly Domova dôchodcov (DD) na ulici Veselá v Prešove.
Cieľom projektu bolo odstránenie ťažkých kovových dverí so sklenenou výplňou na hlavnom vchode domova, ktoré boli pre tamojších obyvateľov veľkou bariérou a obmedzovali ich pri vychádzkach mimo spomínaný objekt.
\"Bariéru sme odbúrali a nainštalovali sme sklenenú hliníkovú stenu s posuvnými dverami, pričom domov získal z NEFO fondu Prešovského samosprávneho kraja 200 tisíc korún a mesto prispelo čiastkou 195 tisíc, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ domova Jozef Dobrovič. Dodal, že v druhej polovici roka sa zamerajú na úpravu interiéru vo vstupnej hale. Na výmenu podhľadov, osvetlenia, obloženia bočných stien, dverí, dlažby a pod. chcú získať financie prostredníctvom projektov. Celkové náklady na spomínanú výmenu odhaduje Dobrovič na 1,965 milióna korún.
\"Je správne, keď vedenie zariadenia nečaká na to, odkiaľ, kedy a či vôbec prídu peniaze, ale si ich samo získava. Sme v období, kedy môžeme získavať relatívne lacné peniaze v fondov Európskej únie a musíme ich maximálne využiť, \" povedal primátor Prešova Pavel Hagyari.
V uplynulom roku sa vedeniu domova podarilo získať 193 tisíc od sponzorov a ďalších 900 tisíc z projektov. Rok predtým získal DD od sponzorov 195 tisíc korún 300 tisíc z projektov.
 

Vyberte región